Sandhed og forsoning i Mellemøsten

Vores forestillinger om Mellemøsten handler sjældent om fred. Men i lande som Libanon og Syrien taler man nu om sandhed og forsoning.

Inden for det seneste årti er den konfliktfyldte fortid i flere mellemøstlige lande blevet genstand for offentlig debat og international opmærksomhed, og i Marokko og Algeriet er der nedsat sandhedskomiteer, der skal kaste lys over fortidens synder. De fleste arabiske lande har også aktive civilsamfund.

Men hvor stærk er den politiske vilje til fred og forsoning? Og åbner sandhedskomiteer og andre politiske tiltag døren for, at nutiden og fremtiden kan blive mere fredfyldt? Det vil adjunkt Sune Haugbølle fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, der forsker i mellemøstlige forhold, sætte spot på i dette foredrag, hvor han også vil løfte sløret for sit feltarbejde i Syrien og Libanon.

Foredraget er et samarbejde mellem Københavns Universitet og Politiken. Det varer ca. tre kvarter og efterfølges af debat med kronikredaktør Anders Jerichow som ordstyrer.
Arrangementet er åbent og gratis for alle.

Der skal dog reserveres plads på politikenbillet.dk (fra d. 27. februar).