02. september 2011

Semesterstartsnummeret af Humanist udkommet

I det nye nummer af Det Humanistiske Fakultets magasin, Humanist, byder redaktionen først og fremmest alle 2030 nye bachelorstuderende velkommen til fakultetet.

Derudover kan du bl.a. læse et stort interview med konstitueret dekan Ulf Hedetoft, der allerede i løbet af sin første måned på posten har igangsat en masse nye initiativer på fakultetet. I interviewet fortæller han bl.a. om sine visioner for humaniora og om, hvad han ser som sine vigtigste opgaver den kommende tid.

Semesterstartsnummeret byder også på en artikel om religionsstuderende Carsten Callesen, der har brugt sin sommerferie på feltarbejde blandt nogle af verdens sidste regnskovsnomader på den malaysiske del af Borneo.

Humanist har også talt med Laura Louise Sarauw fra Pædagogik, der i august forsvarede sin ph.d.-afhandling om erhvervsorienteringen af universiteterne. Hun argumenterer for, at det ikke er Bolognaprocessen – som ellers ofte antaget – men derimod en helt bevidst politik i det danske videnskabsministerium, der bærer ansvaret for den stigende markedsorientering og standardisering af universitetsuddannelserne.

Du finder Humanist på alle fakultetets institutter og fællesarealer og på www.humanist.hum.ku.dk