17. oktober 2011

Krig og terror på film og i medierne efter 9/11

Populære genrer som fiktionsfilm, dokumentarfilm, nyhedsjournalistik og YouTube-videoer har intenst portrætteret og repræsenteret krig og terrorisme efter terrorangrebene den 11. september 2001.

På det åbne symposium "War and Terrorism in Film and Media after 9/11" på Københavns Universitet beskæftiger en række film- og medieforskere sig med netop dette emne.

Størstedelen af symposiets foredrag holdes af forskere fra Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet. Her vil man bl.a. kunne høre om Janus Metz' dokumentar "Armadillo", Susanne Biers film "Brødre", om soldaters dokumentation af egne krigsoplevelser i de sociale medier, samt om en undersøgelse af, hvordan de danske nyhedsmedier er blevet en politisk stemme i argumentationen for at sende danske tropper i krig.

Symposiets hovedtaler er den amerikanske professor, Stephen Prince, fra Virginia Tech. og adjungeret professor på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet. Stephen Prince udgav i 2010 den meget roste bog "Firestorm: American Film in the Age of Terrorism", som belyser film og tv-serier, der beskæftiger sig med angrebet 9/11 og dets eftervirkninger.
Se hele programmet

Tid og sted

Symposiet finder sted torsdag d. 27. oktober kl. 9.15-16.30 på Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, Njalsgade 126, Bygning 23, lokale 23.0.50.

Der er gratis adgang, og der kræves ikke tilmelding.

For yderligere information om symposiet og for kontakt til oplægsholderne kan arrangør Christa Lykke Christensen kontaktes på tlf.: 35 32 81 16 eller 43 43 78 78 eller e-mail: christal@hum.ku.dk