Fokus vandt Copenhagen Welfare Challenge – Københavns Universitet

Forside > Nyheder > Nyheder fra 2011 > 2011 > April > Fokus vandt Copenhage...

08. april 2011

Fokus vandt Copenhagen Welfare Challenge

Copenhagen Welfare Challenge er en innovationskonkurrence for studerende, som Katalyst på Det Humanistiske Fakultet er med til at afholde. Her udvikler tværfaglige hold af studerende fra videregående uddannelser løsninger på samfundsrelevante problemer, og i år løb holdet Fokus med sejren for det bedste projektforslag til Københavns Kommunes iværksætterhus på Nørre Campus.

Årets udfordring

Hvordan designer Københavns Kommune et iværksætterhus, der danner rammen om dynamiske samarbejder mellem studerende, forskere og virksomheder på Nørre Campus og skaber et miljø, der inspirerer til innovation inden for Clean Tech og Life Science?

Sådan lød udfordringen for de fire hold af studerende, der deltog i årets Copenhagen Welfare Challenge - en innovationskonkurrence, som er faciliteret af studentervæksthusene Katalyst - afdeling for humanistisk innovation og Katapult fra Københavns Universitet og CSE Lab fra CBS.

Og det blev den tværfaglige gruppe Fokus, der løb af med sejren i år for projektforslaget Proto2, som ifølge juryen udmærkede sig ved at være byorienteret, fokusere på brugeradfærd og inddrage borgeren aktivt.

Læs Fokus' projektforslag og se deres video

Tværfagligt hold

Gruppen bag vinderforslaget Proto2 består af:

• Simon Majdrup Hansen, Kunstakademiets Arkitektskole
  • Jacob Hamfeldt Kold, København Universitet
  • Samira Gnich, Copenhagen Business School
  • Kirstine Gundelund Jespersen, Copenhagen Business School

Gruppen vinder en studietur til Shanghai. En præmie, der er sponsoreret af Symbion og COBIS.

Læs om de andre grupper og se deres projektforslag på studentervæksthuset Katalysts hjemmeside.

De studerende: Tag udfordringen op!

- Det har været en stor oplevelse at være med i Copenhagen Welfare Challenge. Jeg er blevet inspireret og udfordret og har fået sat min faglighed i spil, fortæller danskstuderende Hanne Morell fra Det Humanistiske Fakultet

De 16 studerende, der har deltaget i årets Copenhagen Welfare Challenge, har alle haft oplevelsen af at få brudt fagbarrierer ned og opfordrerandre studerende til at tage handsken op, når Copenhagen Welfare Challenge løber af stablen i 2012.

Om Copenhagen Welfare Challenge

Copenhagen Welfare Challenge er en årlig tilbagevendende konkurrence, hvor kandidatstuderende fra videregående uddannelser i København, dyster om at udvikle de bedste løsninger på samfundsrelevante udfordringer i tværfaglige teams.

Du kan læse mere om Copenhagen Welfare Challenge på www.copenhagenwelfarechallenge.dk