23. april 2015

Se sjældent interview med Lars von Trier

lars von trier

Et heldagsseminar om Lars von Trier og hans film bragte onsdag den 15. april hovedpersonen selv på besøg på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet. Seminaret, der udelukkende stod i dansk films store auteur og enfant terribles navn, bød på en række oplæg om Triers virke, og det blev afsluttet med to interview: et med rektor på Filmskolen Vinca Wiedemann, der har været manuskriptkonsulent på ’Melancholia’ og ’Nymphomaniac’, og et med instruktøren selv.

Interviewet med Lars von Trier stod filmhistoriker Peter Schepelern, der er forfatter til flere bøger og artikler om Trier, for, og de mange ansatte og studerende, der var mødt op i universitetets største auditorium for at høre Trier, blev ikke skuffede.

Instruktøren var meget åbenhjertig, og han talte bl.a. om, hvor han henter sin inspiration fra og om, hvordan han aldrig ser film, der er lavet efter, han selv begyndte at lave film af frygt for at blive afsporet kunstnerisk. Han talte også om ytringsfrihed, om muhammedtegningerne, om sin mentale tilstand og om sit mangeårige forbrug af alkohol og kokain.

Se hele interviewet, der varer 80 minutter, nedenfor: