1. maj 2013

Ny bog: Vandringer i det kulturelle spinatbed

kulturforståelse

En ny bog, Vandringer i det kulturelle spinatbed – kulturforståelse i praksis, udkom 2. maj på Gyldendal Business. Bogen udspringer af et tværkulturelt forskningsprojekt og bygger på en række konkrete kulturmøder fra erhvervslivet, IFU-medarbejdere og ToRS-forskere.

"'Vandringer i det kulturelle Spinatbed' er en fremragende bog," skrev anmelder Henrik Ørholst i Berlingske Business. "Noget af det bedste, der er skrevet om kulturforståelse på dansk. Sproget er frisk, anekdoterne er morsomme og nærværende. Titlen rammer perfekt i forhold til hvad bogen handler om."

Den nye bog giver en introduktion til, hvad kultur er og gør, og den er bygget op omkring en række konkrete kulturmødesituationer, som stammer dels fra forskere på ToRS, dels fra erhvervslivet og dels fra medarbejdere i Investeringsfonden for Udviklingslande. Bogen skal bruges i undervisningen på kulturkurser.dk, men udgives nu på Gyldendal Business, så den også kan nå en bredere målgruppe.

Vandringer i det kulturelle spinatbed - kulturforståelse i praksis er skrevet som en del af det tværkulturelle forskningsprojekt Alternative Spaces, der har IFU’s og Københavns Universitets fælles kursustilbud KulturKurser.dk som tilknyttet partner. 

Københavns Universitet har i flere år i samarbejde med IFU udbudt kurser om kulturel forståelse til danske erhvervsledere og virksomheder med fokus på forretninger i blandt andet Asien, Mellemøsten, Østeuropa, Latinamerika og Afrika.

Udgivelsen er støttet af Det Strategiske Forskningsråd og henvender sig til alle, der har kulturmøder og kultursammenstød som en del af hverdagen - for enden af tastaturet, på arbejdspladsen og på gaden.

Vandringer i det kulturelle spinatbed – kulturforståelse i praksis kan købes på Gyldendals hjemmeside. Læsere, der kanaliseres til et køb via ToRS, IFU eller KulturKurser.dk, kan købe bogen med 20% rabat ved at anføre rabatkoden ’Vandringer’.