23. januar 2008

Arbejderhistorieprisen til forsker fra KUA

Når arbejderprisen den 31. januar bliver uddelt i Arbejdermuseets festsal i Rømersgade, bliver der sandsynligvis en tilfreds humanist mere i verden. Prisen, og de 15.000 kroner der følger med, går nemlig til Knud Holt Nielsen fra Det Humanistiske Fakultet på KU for hans ph.d.-afhandling 'Giv mig de rene og ranke' om Danmarks Kommunistiske Ungdom.

Både oplysende og underholdende

Gennem historiske og sociologiske undersøgelser giver Knud Holt Nielsen et bredt indblik i ungkommunisternes medlemsgrundlag, politik, strategier og forholdet til Det Kommunistiske Parti. Og på den baggrund har bedømmelsesudvalget vurderet, at Knud Holt Nielsen afhandling er den bedst dokumenterede og mest omfattende analyse af en dansk politisk ungdomsorganisation.

Bedømmelsesudvalget fokuserer blandt andet på, at afhandlingen er veldokumenteret og bygger solidt på et meget stort kildemateriale. Derudover indeholder den fremragende forskning, der er skrevet med en let pen, så læseren både bliver oplyst og underholdt.

Om Arbejderhistorieprisen

Arbejderhistorieprisen og de 15.000 kroner blev uddelt første gang i 1993. I år var der syv afhandlinger indsendt til bedømmelsesudvalget, der er udpeget af Arbejdermuseet & Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv, Selskabet til Forskning i Arbejderbevægelsens Historie (SFAH) og foreningen Arbejdermuseets Venner.

Tid og sted for uddelingen

Prisuddelingen finder sted i Arbejdermuseets festsal, Rømersgade 22, København, torsdag den 31. januar klokken 14. Prismodtageren vil efter prisoverrækkelsen præsentere sin afhandling og der vil blive lejlighed til at stille spørgsmål.

Yderligere information

Yderligere oplysninger kan fås hos lektor Knud Knudsen på kk@ihis.aau.dk eller arbejdstelefon 99 40 84 14 eller privattelefon 98 18 29 61.