24. august 2010

15.000 kr. til det bedste speciale om tekstil

15.000 kr. til det bedste universitetsspeciale med relation til tekstilforskning.
Danmarks Grundforskningsfonds Center for Tekstilforskning (CTR) har besluttet at stifte Margrethe Hald Prisen til studerende, som skriver fremragende specialer, som har relation til tekstilforskning ved et dansk universitet. Førsteprisen er på 15.000 kr og andenprisen på 8.000 kr.

Centerleder professor mso og historiker Marie-Louise Nosch udtaler, at hun ved at stifte Margrethe Hald Prisen ønsker at finde og opmuntre nye talenter inden for tekstilforskningen og skabe endnu mere opmærksomhed om de muligheder og perspektiver, der findes inden for dette forskningsområde:

- Tekstiler er trods alt et helt fundamentalt element i menneskenes kultur og tilværelse, forklarer hun.
- De skærmer os mod klimaet og underbygger menneskers identitet. Tænk bare på talemåden "Klæder skaber folk". Økonomisk har tekstilproduktionen, mode og design også haft - og har stadig - en enorm betydning i verden, siger Marie Louise Noch. 

CTR ønsker samtidig også at hædre en af Danmarks mest betydningsfulde tekstilforskere Margrethe Hald, der døde i 1982. Margrethe Halds virke var mangesidigt. Hun var en kompetent forsker, men hun var også væver og kunstner, og så var hun en meget dygtig formidler.

Margrethe Hald var især specialiseret i olddanske tekstiler, men prisen er ikke kun for specialer inden for de humanistiske fag, understreger Marie-Louise Nosch. Netop tekstilforskningen giver rig mulighed for at lave tværdisciplinære studier og hun opfordrer specialestuderende fra alle fakulteter i Danmark til at kaste sig over tekstilforskningen og sende resultatet til CTR. Har du allerede afleveret et speciale i 2009 eller i 2010 med forbindelse til tekstilforskningen, kan du også være med.

Frist

Alle kandidater til Margrethe Hald Prisen skal sende deres speciale senest den 1. maj 2011. Interesserede kan finde flere oplysninger på CTR's hjemmeside