For Women in Science-legat til Karin Margarita Frei – Københavns Universitet

Forside > Nyheder > Nyheder fra 2012 > 2012 > Januar > For Women in Science-l...

20. januar 2012

For Women in Science-legat til Karin Margarita Frei

For Women in Science

Ligestillingsminister Manu Sareen forestår overrækkelsen, når tre unge kvindelige forskere 26. januar hædres for deres evne til innovation, til at arbejde selvstændigt og for deres vilje til at gennemføre deres forskningsprojekt. Det er noget, der bliver lagt vægt på ved udvælgelsen af modtagerne af For Women in Science-legaterne, der i år uddeles for femte gang i Danmark på Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab i København.

En af de tre modtagere i år er postdoc Karin Margarita Frei fra Danmarks Grundforskningsfonds Center for Tekstilforskning ved SAXO-Instituttet

Handel med silke, læder og træ i antikken

Karin Freis nye forskningsprojekt har til formål at undersøge, hvordan man kan anvende strontiumisotoper som et geologisk og dermed geografisk sporstof til proveniensbestemmelse af vigtige arkæologiske organiske materialer såsom silke, træ og læder. Det forventes, at disse metoder kan bidrage med vigtige informationer om antikkens netværkshandel også dem ved f.eks. silkevejen.

Karin Margarita Frei startede med at studere geologi og arbejdede med geokemi, men fortsatte med arkæologi og har en ph.d. i arkeometri. For den har hun i øvrigt fået tildelt prisen GMPCA 2011 PhD Prize, der gives til verdens bedste ph.d.-afhandling skrevet på engelsk eller fransk inden for feltet ’arkeometri’.

Karin Frei er født i Argentina med danske bedsteforældre. Hun flyttede selv til Danmark for at finde tilbage til sine rødder. Hun bor i Søborg med sin mand og deres to børn.

Globalt netværk af kvindelige forskere

Legatmodtagerne bliver spydspidser for en ny generation af forskere, og de træder ind i et globalt netværk af kvinder i forskning. For Women in Science-programmet blev skabt af FN-organisationen UNESCO og L’Oréal tilbage i 1998, og der er nu mere end 1200 kvindelige forskere fordelt på 103 lande, der har modtaget priser, stipendier og legater for at tiltrække flere kvinder til forskning og anerkende fremragende resultater. To af pristagerne har efterfølgende modtaget Nobelprisen.