Perspektiv: Mediebranchen hader ikke ældre mennesker mere – Københavns Universitet

Forside > Nyheder > 2017 > Perspektiv: Mediebranc...

26. maj 2017

Perspektiv: Mediebranchen hader ikke ældre mennesker mere

medieforskning

Singlekvinder på over 70 år, der snakker dating og sex – nye roller udfordrer stereotypt billede af ældre i tv-serier. Film og tv har altid hyldet ungdommen, men der er et skifte i gang. Det mener to medieforskere Anne Jerslev og Line Nybro Petersen, der i denne udgave af Perspektiv fortæller, hvordan ældre mennesker i dag fremstilles i tv og på film. De diskuterer bl.a., om tidligere fitness-stjerne Jane Fonda er en god repræsentant for den moderne ældre kvinde i tv-serier – eller nærmere et urealistisk glansbillede.

Programmet er en del af samtaleserien Perspektiv, som er et samarbejde mellem TV2 Lorry og Det Humanistiske Fakultet. Videnskab.dk står for optagelserne.

Du kan se de andre programmer i serien på fakultetets hjemmeside.